Limburg


 

'Westbroekhof'

H.M.G. Maar
Westbroek 29
6243 CG Geulle
043 - 3650634
hub.maar@planet.nl

Cottagetuin, 1800m2, in landelijke omgeving met o.a. rozen, pioenen, hosta's, klimrozen, ramblers, helleborus, kruidentuin, bessentuin, moestuin, bijenstand en een kippenverblijf. Openingstijden: alle zondagen in juni van 10.00 uur tot 17.00 uur. Verder in de maanden mei, juni en juli op afspraak. Entree vrij. Geen toegang voor honden. Beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers.           


'Bonsai en Vlindertuin'

Janssen-Koopmans
Past. Vullinghsstraat 43
5985 PG Helden-Grashoek
077 - 3072957
info@bonsaistudio.nl
www.bonsaistudio.nl


Bij de bonsaistudio zijn 7 verschillende tuinen te bezoeken. De laatste is een prachtige vlindertuin waar dit jaar meer dan 15 verschillende vlinders zijn geteld. Waaronder de rouwmantel en de parelmoer die beide op de rode lijst staan. Daarnaast een Japanse tuin een moderne tuin en nog veel meer. Ook de moeite waard om op excursie te komen.


'De Heerenhof'

Veldstraat 12a
6227 SZ Maastricht
043 - 4084800
info@heerenhof.nl
www.heerenhof.nl


'De Rotsvallei'

Jos Pieters
Shomonstraat 36
6269 GD Margraten
043 - 4582561
rots36tuin@aol.nl

Deze tuin is zeer mooi begroeit, met verschillende soorten aan planten. Als u onder de blauwe en goudenregen doorloopt beland u in De Rotsvallei. Dan ziet u koi's met verschillende kleuren, maar er rijd ook een trein door het rotsachtige landschap, en van de ene berg tot de ander hangt een kabelbaan, Tevens dia voorstelling over de tuin. Thema: Hoe is mijn rotstuin ontstaan.
            


'De tuin van  Bertie Bloemers'

Bertie Bloemers
Berlostraat 13
6367 CA Voerendaal
045 - 5620682

De tuin is alleen voor groepen op afspraak geopend. Binnenkomend langs de groen-witte border heeft men over de taxushaag met kantelen, een prachtig uitzicht op de hoeve van kasteel Cortenbach. Wandelend over de boomschorspaden zie je de luchtig, transparante bloemenborders met verfijnde kleurencombinaties. Blikvanger tussen deze borders is de oude pruimenboom die als pillar dient voor de Jugendstil rambler uit 1902: Rosa 'Dorothy Perkins'. Het terras bij de 'natuurlijke vijver' is beschut door een doorzichtige zelf ontworpen paravent begroeid met Hedera. Het ligt in de schaduw van een grote Catalpa 'Aurea' waar uiteraard ook de schaduwborder ligt. In het zonrijke gedeelte van de tuin ligt de donkerrood-zalmkleurige en daartegenover de blauw-roomkleurige border. Keramische beelden, plastieken en vormen van eigen hand - waarvan het thema 'aarde en groei' zou kunnen zijn - vormen een eenheid met de tuin.

route: vanuit het noorden A76  afslag voerendaal, onder spoor 4e links en weer 4e links
route: vanuit maastricht A79 afslag voerendaal  bij stoplicht  4e links en 4e rechts 
route: vanuit heerlen A79 afslag voerendaal bij stoplicht oversteken  en 1e straat rechts.


'Hoop Op Zegen'

Burgerman
Hoogbeemderweg
Altweerterheide
06 - 40594282

Een wandeling door "Hoop op Zegen"? is een waar genot en neemt circa ander half uur in beslag, uiteraard is dit exclusief het kopje koffie dat bij de entree prijs is inbegrepen. Van te voren even bellen en afspraak maken voorkomt teleurstellingen de entree prijs bedraagt 2,50 Euro per persoon. "Hoop op Zegen" is een natuurlijke en goed toegankelijke wandeltuin van 1Ha groot (ook voor rolstoelen). Naast dat het een prima wandeltuin is heeft "Hoop op Zegen" ook een erkend vogelreservaat.
Gedurende de wandeling kunt u genieten van de vele vaste planten en aparte bomen en struiken te vinden, waaronder hosta's en verschillende soorten varens.
Het van oorsprong natte gebied heeft in het midden 2 grote natuurvijvers hieraan heeft het dan ook zijn vogelrijkdom te danken. Afgelopen jaar zijn er 73 soorten grote en kleine vogels waargenomen o.a de zeldzame IJsvogel.'Hosta tuin Wiel Cacla'

Grubbelaan 19
6431 GD Hoensbroek
045 - 5213380

+/_ 700 verschillende varianten Hosta's, in totaal staan er duizenden Hosta's in deze orientaals aan doen de tuin. Verder vele bamboe, heesters en boomsoorten. O.a. Davidia (vaantjesboom) Kalopanax, div. Magnolias, cornus soorten enz.         


'Kasteel Wijlre'

Kasteel Wijlreweg 1
6321 PP Wijlre
043 - 4502616

Kasteel Wijlre is een historische buitenplaats uit de 17e eeuw met een kasteeltuin van 3 ha die bestaat uit meerdere kleine tuinen; de parterretuin met eenjarige bloemen, bloementuin, kruidentuin, groentetuin, eenn boomgaard, een gazon met bijzondere bomen en een bosje met paddepoel. Deze tuinen zijn met elkaar verbonden door verschillende soorten hagen. Deze hagen spelen een belangrijke rol in de architectuur van de tuin. Samen met de grachten verbinden zij kasteel en tuinen tot een geheel. Je maakt een wandeling door de tijd: een 17e eeuws kasteel, koetshuis uit de 18e eeuw, bomen 19e eeuw, kunst van de 20e eeuw en een paviljoen "Hedge House" uit de 21e eeuw. In dit paviljoen zijn een orchideeënkas, oranjerie en een kippenhok ondergebracht, alsmede de collectie moderne kunst van de heer en mevrouw Eijck. Iedere donderdag en vrijdag geopend van 11.00-17.00 uur. Gesloten van half november tot half februari.

Entree: € 5,-.


'Kasteeltuinen Arcen'

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen
077 - 4736020

Kasteeltuinen Arcen Op het eeuwenoude, 32 ha grote landgoed met als middelpunt het monumentale kasteel, kunt u urenlang genieten van de verrassende kleuren en geuren in de talrijke tuinen. Wandel door het Rosarium, het Lommerrijk, de Casa Verde. Ontdek de modeltuinen of betreedt de vallei met o.a. de Oosterse watertuin of de rotsentuin.

Ook: "Cripple Creek" het midget golf avontuur, een prachtig gelegen speeltuin, gezellige terrasjes, een plantenwinkel en pottenbakkerij, diverse evenementen, de Afrikaanse kinderboerderij Daktari en meer dan 20 verschillende diersoorten in het park.       


'Lijsterhof '

Alice en Peter Olivers - Geurts
Wolfhagen 149
6365 BM Schinnen
046 - 4431437

Romantische Cottagetuin een geheel vormend met het karakteristiek huis met klokgevel liggend in een prachtige historische en natuurlijke omgeving. Heel verrassend ook met aparte boompartijen overgaand in een landschappelijke tuin met veel rozen en clematissen opgroeiend langs een 250 meter kastanje hekwerk. Een schitterend uitzicht over het Zuid Limburgse land. oppervlakte 5500 m. Bezoek alleen na telefonische afspraak.


'Lotjeshaof'

Delissen
Brumholt 10
6086 PW Neer
0475 - 491929
www.utjdhd.nl

Een romantische gevarieerde tuin die in verschillende soorten kamers is verdeeld. Met veel vaste planten, rozen, clematissen, vormsnoei en gezellige zitjes. In de schuur staan spullen uit grootouders tijd. De tuin is 2500 m² groot. Wij vinden het fijn u te begroeten in onze hobbytuin.   


'Parkhof Swalmen'

Jos Hodselmans
Beeselseweg 6
6071 PM Swalmen
0475 - 501193
j.hodselmans@zonnet.nl
www.parkhofswalmen.nl

Parkhof Swalmen is een tuin ter grootte van 3500 m2 met de nadruk op veel verscheidenheid. Zo zijn er meer dan 800 rozen te zien over 150 soorten (op de site staan ze allemaal vermeld). Ook zijn er honderden soorten coniferen te zien, evenals vele bijzondere loofbomen. Verder zijn er vele zitjes. Ook zijn er meerdere vijvers. In de zomer zijn er in de weekends exposanten. Vanaf 2007 zal er een ontvangstruimte zijn voor bezoekers. Op afspraak kunnen groepen hierin terecht voor koffie, vlaai of lunch. De tuin is ook zeer geschikt voor bruidsfoto's.

Zie voor alle verdere informatie de site;
www.parkhofswalmen.nl


‘Roseraie de la vallé’

Fam C. Konings
Place Communale 6
4690 Won Wonck Belgie
Tel. 0(032) 4 286 6577

Romantische privé tuin gelegen in het Jekerdal: Vallé du Geer. De tuin is aangelegd tegen een heuvelrand en is 5000m2 groot met een hoogteverschil van 40 meter. Het is een verzamelaarstuin met 750 rozensoorten, 150 soorten pioenen, en o.a. helleborussen en veel meer. De tuin is een oase van rust waar je ontspannen kunt genieten, heerlijk wandelen in zoete en kruidige geuren die je als een waas omringen. De dessa terrassen zijn schitterend aangeplant, een lust voor je ogen!
Ook is er de gelegenheid om te overnachten, of alleen tijdens het bezoek van een boek of een kop koffie te genieten.
‘Touch of the Tropics’

Rodney Swelsen
Emmastraat 31
6451 GT Schinveld
045 - 5259717

Subtropische tuin met een grote verscheidenheid aan winterharde exotische planten in verschillende thema's. Er zijn enkele lava-tuinen met droogteminnende yucca's, agaven en cactussen... laat u meervoeren naar de stoffige woestijnen van Mexico of de Canarische Eilanden. Daarnaast is er een grote jungletuin met grote bladplanten als bananen en palmbomen. De broeierige Balinese sfeer wordt met een beekje en watervalletjes compleet...
Door de hele tuin zijn leuke zitjes en hoekjes met interessante subtropische dieren, ingepast in de groene oase: moerasschildpadden, koi's en halsbandparkieten.       

  Zie ook de agenda onderaan de pagina! 

Limburg