Noord Holland


 


'Inner-Art'

Vuurlijn 36

1424 NS De Kwakel

Noord Holland

0297-563753

gera@inner-art.nl

www.inner-art.nl

 

De boeren wandeltuin gekenmerkt door uitbundige bloemenpracht, met vele hoekjes en zitjes, is te bezoeken op woensdag en donderdag van 9.00 tot 16.00. Tegelijkertijd kunt u het boerenmuseum 'de 7 erven' op het erf van Inner-Art bezoeken, kennismaken met de zorgboerderij en genieten van vele dieren en een kopje koffie. Ook het atelier met expositie mandala's is zeer de moeite waard. Inner-Art doet jaarlijks mee aan het opentuinenweekend regio Aalsmeer. De tuin wordt waar mogelijk zo natuurlijk mogelijk gehouden. Ook de zorgclienten helpen mee in de tuin.

Een oude sloot werd uitgegraven en is onderdeel als waterpartij van de tuin. De tuin is het mooist in de maanden april - augustus.

Ook groepen zijn welkom. Wel even reserveren! Belt u even in vakantietijden of Inner-Art open is.


'Amsterdamse grachtentuinen en Hofjes rondleidingen'

A. Ancion

R. Hogerbeetsstraat  2 (I)

1052 XA Amsterdam

Noord Holland

020-6881243

info@uhgt.nl

www.uhgt.nl

 

Urban Home & Garden Tours organiseert voor groepen leuke rondleidingen door grachtenpanden en grachtentuinen. Ontdek de verborgen koets- en tuinhuizen van de Herengracht. We pauzeren met thee of koffie in een van de grootste grachtentuinen van de Gouden Bocht. Ook hebben we een leuke rondleiding langs hofjes in de Jordaan. Informatie op de website. U kunt zowel individueel deelnemen op speciale dagen als als tuingroep op afspraak.


'Beeldentuin en Galerie'

Gert-Jan van Maris
Turfspoor 195
2165 AW Lisserbroek
0252 - 422078

Op een schilderachtige locatie in de Haarlemmermeer, aan het Turfspoor in Lisserbroek is beeldentuin en galerie Kunst in de polder gevestigd. Kunst in de polder heeft tot doel hedendaagse kunst uit verschillende culturen te exposeren en te verkopen. De beeldentuin is verdeeld in diverse tuinkamers met groepen vaste planten waarin beelden van verschillende stijlen te zien zijn. Om de kunst goed tot zijn recht te laten komen is een tuin gecreëerd, die rust uitstraalt en een goede achtergrond biedt aan de tentoongestelde beelden. De groepen vaste planten zijn afgewisseld met verschillende heesters en bomen. Tussen de tuinkamers is op verschillende manieren een afscheiding gecreëerd waardoor ieder kamer zijn eigen sfeer heeft gekregen. In de tuin en galerie worden regelmatig wisselende exposities gehouden. Naast beelden en schilderijen kunt u bij "kunst in de polder" ook terecht voor beeldhouwbenodigdheden als stenen, gereedschap en workshops beeldhouwen.

 ' Open Tuinen Dagen Amsterdam'

Museum Van Loon

Keizersgracht 672

1017 ET Amsterdam

020-6245255Verborgen achter de statige gevels en grachten bevindt zich een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. Wie een kijkje neemt achter de indrukwekkende gevels stapt een compleet andere wereld binnen.

Een oase van rust en groen komt de bezoeker tegemoet.

Vele gerenommeerde architecten hebben zich erover gebogen om de tuinen om te toveren tot ware lusthoven. Tijdens de Open Tuinen Dagen 2009 zijn de mooiste van deze verborgen schatten te bezichtigen


   Zie ook de agenda onderaan de pagina! 

Noord Holland