Opentuinen‎ > ‎

Drenthe


Tuinen:De Tuin van Zuidlaren 

Fam.v.d.sluis

Borgwallinge 5

9471 BA Zuidlaren

050-4093802

jhvandersluis@wanadoo.nl

www.detuinvanzuidlaren.nl

 

Bostuin met beek  en vijver en heel veel  doorkijkjes, div.soorten planten,bomen en struiken. Entree 1 euro p.p.

  Terug naar boven.


Landschapstuin 'Het Dijkhuis'

Dreesj en Lex Dierssen

Venesluis 7

7991 TG Geeuwenbrug (Dwingeloo)

0521-522372

dierssen@kpnplant.nl

 

Landschapstuin 'het Dijkhuis' is 2 ha. groot en gelegen tussen Drents-Friese Woud en Leggelderveld. De tuin omvat een formeel gedeelte met veel bloeiende heesters, hortensia's en borders. De rechterzijde van de formele tuin gaat over in een pony weide die wordt omzoomd door een heg van 350 meter lengte. De heg bestaat uit meidoorn, sleedoorn en hondsroos en biedt volop nestelgelegenheid voor kleine zangvogels. De linkerzijde van de formele tuin gaat over in een verschraalde bloemenweide met een (door een wel gevoede) poel van 400 m2. Zonnedauw, moeraswolfsklauw, grasklokje en grote ratelaar zijn hier een paar opvallende planten. Het landschappelijk karakter van de tuin wordt versterkt door een oud sparrenbos dat langzaam omvormt tot een loofbos met lianen en dat uitzicht biedt op het Leggelderveld. De houtwallen en singels op het perceel zijn ingeplant met inheemse soorten betrokken van Bronnen Bomen. In de voormalige boerderij is een keramiekatelier/pottenbakkerij gevestigd waarin handgevormde kinderbeelden en vogels en handgedraaide (tuin-)serviezen worden gemaakt en verkocht.

 

De tuin is geopend van mei tot en met augustus op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 - 18.00 uur en evt. op afspraak, bijv. voor grote groepen.

 Terug naar boven.'De Luie Tuinman'

Jan Nauta

Gijsselterweg 29

7963 PG Ruinen

0522-472488

nauta7963pg@gmail.com

www.deluietuinman.nl

 

Bij Ruinen, midden in het Drentse landschap vind je de tuinen van "de Luie Tuinman". Deze tuinen zijn aangelegd met een missie; een tuin te creëren waar het aangenaam verpozen is. Wandeltuinen om te genieten van bloemen en planten in een boeiende omgeving. Traditioneel met nieuwe invloeden. Boeiend en bloeiend, Verrassend en anders. Pluk de rust!

 Terug naar boven.


'Kwekerij De vrolijke Noot'

Oosterbutenweg 2

8351 GH Wapserveen

0521-321580

info@devrolijkenoot.nl

www.devrolijkenoot.nl

 

OOGSTFEEST met al het goede van het land Zondag 20 september 2009 van 10.00 - 17.00 u. Met informatie over vruchtbomen en vruchten, proeftuin, zelfpluk van blauw bessen, frambozen en bramen, hazelnoten rapen, snoeidemonstratoe, eigen fruit laten determineren, rondleiding, verschillende verkoopkramen, natuurexcursie, theater, muziek, lekkere hapjes en picknicken in de boomgaard.

Entree: 2 Euro. Kinderen tot 12 jaar gratis

 Terug naar boven.'De tuin van Joke Kuiperij en Karel Huyts'

Stationsweg 10

7958 RX Koekange

0522-451954

jokekuiperij@planet.nl

www.detuinvan.nl

 

Tuin van 4000 vierkante meter rond een verbouwde boerderij, bestaande uit verschillende delen met ieder een eigen sfeer met gevarieerde beplanting met veel bijzonder vaste planten, rozen, clematissen, een- en tweejarige, bomen en heesters. Niet geschikt voor rolstoel en wandelwagen, geen honden toegestaan. Open: juni, juli en augustus op dinsdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur. Overige dagen op afspraak.
Entree: 2,00 p.p. (tot 12 jaar gratis).

  Terug naar boven.'Theetuin De Heerlijkheid Ruinerwold'

Karin Cruijs

Dr. Larijweg 136

7961 NS Ruinerwold

0522 – 480234

www.deheerlijkheidruinerwold.nl/opentuin.htm

info@deheerlijkheidruinerwold.nl

 

Theetuin De Heerlijkheid Ruinerwold is in de periode van 15 mei tot 1 september iedere dinsdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor groepen is de tuin op afspraak ook op andere tijden te bezoeken.

 

Theetuin De Heerlijkheid in Ruinerwold (ZW-Drenthe) is de tuin rondom de boerderij van Karin Cruijs en Jeroen Appelman. De tuin van circa 4000 m2 is een paradijs voor de echte vaste plantenliefhebber. Er zijn veel niet-alledaagse planten toegepast. Diverse 1- en 2-jarige planten krijgen de gelegenheid zich uit te zaaien, waardoor er een speels en natuurlijk effect ontstaat. De tuin herbergt diverse borders op kleur, een grote lange vijver, diverse terrassen, schaduwtuinen, een moestuin en een siergrassentuin.

 

In de voormalige stal van de boerderij is een theeschenkerij gerealiseerd. Hier worden koffie en thee met zelfgebakken taart verkocht. Natuurlijk kunt u deze heerlijkheden bij mooi weer ook buiten op het terras gebruiken. In de stekjeshoek vindt u diverse stekjes uit eigen tuin te koop.

 

U kunt uw bezoek aan de tuin leuk combineren met een bezoek aan de nabijgelegen en bekende Tuinen van Ruinen en andere tuinen in Drenthe en Overijssel zoals de Tuinen van Mien Ruys, de vijvertuinen van Ada Hofman en nog veel meer. Het is ook mogelijk een tuinrondje van meerdere dagen te maken. Karin en Jeroen hebben in hun boerderij drie ruime en luxe gastenkamers (met terras en tuin) gemaakt van waaruit u verschillende tuinen in de omgeving kunt bezoeken. Uw gastheer en gastvrouw, zelf fervente open tuin bezoekers, zullen u hier graag over informeren.

 

'Kwekerij Zeldenrust'

J. Rozeboom

Wapserauwen 6

7983 KE Wapse

0521 – 551460

www.blauwebessenkwekerij.nl

j_rozeboom@zonnet.nl

 

Op onze biologische kwekerij telen we sinds 1987 blauwe bessen en aardbeien.U bent van harte welkom onze kwekerij te bezoeken om zelf bessen te plukken, in het winkeltje te kijken een kopje thee of koffie te drinken, in de vlindertuin of op het terras neer te strijken. In 2005 is er ook een prachtige bloemenpluktuin aangelegd van 1200m2 groot met 1 jarigen vaste- en 2 jarige planten. Heerlijk uw eigen boeket samenstellen van onbespoten bloemen, dat is pas genieten.

  Terug naar boven.'Marja's Cottagegarden'

Marja Ruiter

Cypreslaan 16

9401 RE Assen

home.wanadoo.nl/marja-cottagegarden/

marjavh@home.nl

 

Op afspraak te bezoeken tuin met bijzondere vaste planten en verkoop uit eigen kwekerij.

  Terug naar boven.'Bartje's Tuin'

Familie Ottens

Achter 't Hout 26

9461 TJ Gieten

0592 – 261155

 

De tuin is gelegen op 1 van de mooiste plekken van de hondsrug en heeft een oppervlakte van 2000 m2. De zelf ontworpen en aangelegde tuin heeft een vrij uitzicht over de landerijen en is speels van opzet. Ook is er een vijver met waterval. De vaste planten zijn zelf opgekweekt en tevens is er een hobby kwekerij aanwezig. Het is echt de moeite waar om langs te komen.

 

De tuin is te bezichtigen van juli tot en met september na telefonische afspraak. Toegang 1 euro.

 Terug naar boven.'Museumtuin De Buitenplaats'

Hoofdweg 76

9761 EK Eelde

 

De museumtuin werd ontworpen in samenspraak tussen tuin- en landschapsarchitect Jorn Copijn te Utrecht en Janneke van Groeningen Hazenberg.

 

De tuin heeft een organisch en een formeel gedeelte. Het organische deel van de tuin sluit aan bij de architectuur van het museumpaviljoen en gaat over in het dak daarvan. In dit deel ligt onder andere de beeldentuin. Op het voorplein van het museum, tegen de helling van het dak en aan weerszijden van de omringende gracht, maakte de beeldhouwer Pieter Jan Kuiken stapelingen van Baksteen. Er is een wisselende beeldenexpositie in de dwaaltuin, een platanenprieel met wijntafel en er zijn verschillende waterloopjes.

 

In het formele, geometrische gedeelte van de tuin bevinden zich o.a. de spiegelvijver en appelhof. Ook is daar een slangenmuur met in de zuidnissen exotisch fruit. Thans groeien en vijgenbomen.

  Terug naar boven.


'De Toverbaltuin'

Fam.van Reekum

Leeuwte 19

7963 PJ Ruinen

0522 – 473182

 

De Toverbaltuin is een particuliere liefhebberstuin van ca. 5000 m2, bestaande uit grote borders rond een gazon, een wilde bloementuin, 2 vijvers, een boomgaardje, een moestuin en een dierenweide.

 

Op diverse plaatsen in de tuin zijn kunstwerken (eigen bezit) opgesteld. Er zijn veel zitjes in de tuin, zodat er in alle rust genoten kan worden van natuur en cultuur.

 

Wij zijn op zoek naar opvolgers !! Het geheel staat te koop !

  Terug naar boven.'In de tuinen van Uffelte'

7975 AR Uffelte

0521 – 351439

 

Saksische boerderij met erf op 1 ha,in een schitterende omgeving met veel wandel -en fietsroute.Tuin 4000 m2 informele tuin voor vogels, vlinders, bijen, insecten en andere bezoekers. U vindt hier een combi van wilde planten, z.g. droomplanten veel eenjarige en kruidige planten. Verder is er een moestuin met bloemen en vaste planten. Windsingel van wilde pruimen, oude essen naast de boerderij, zwarte elsen, 3 oude perenbomen voor de boerderij. Expositie natuur-en landschapsfotografie van eigenaar Open juni t/m okt. woensdag t/m zondag van 10-20 uur. Na telefonische overleg groepen ook welkom.

  Terug naar boven.'De Koningstuin'

Egbert Koning

Schultetstraat 16

9423 PL Hoogersmilde

0592 – 459648

  Terug naar boven.

Zie ook de agenda onderaan de pagina! 

Drenthe