Utrecht


'De Dieptetuin'

Het Rond 1
3700 AM Zeist
'Beelden aan de Vecht'
Straatweg 31
3603 CV Maarssen
0346 - 560518
mayhobijn@freeler.nl
http://www.beelden-aan-de-vecht.nl

Voor de vijftiende keer is deze ongewoon mooie en intrigerende Beeldentuin open. De beeldentuin is in Japan genoemd als een van de mooiste Art-gardens terecht! zou ik zeggen. Zo een kwalificatie moet wel verdient worden en jaarlijks opnieuw waar gemaakt worden en dat gebeurd dan ook. De beelden, de tuin, de manier waarop de beelden geëxposeerd worden zijn boeiend en de hoogst persoonlijke manier van ontvangst draagt ook bij aan het bijzondere van deze beeldentuin. Je bent echt even in een andere wereld waar je geniet van de beelden en de prachtige tuin. Zelfs als het pijpenstelen regent, is het nog leuk om binnen aan de lange tafel koffie te drinken en naar May Hobijn te luisteren, die altijd wel iets interessants over beelden in het algemeen en die in de tuin in het bijzonders, weet te vertellen.
Aan de tentoonstelling nemen meer dan 30 kunstenaars deel met figuratief en non figuratief werk.
Er is onder andere werk van Jan Meefout, JoopHaring, Gijs Assmann, Nicolas Dings, Nikolaas van Os, Tadaaki Narita. Barbara Nanning, Fiona Zondervan, Dick Aerts , Govert Heikoop, Marie Jose Wessels e.a.

'De Achtertuin'

Kampweg 68
3769 DH Soesterberg
0346 - 573751
deachtertuin@hetnet.nl
www.tanja-joost.nl

De voortuin is een Engels geïnspireerde, wat formele tuin met buxusperken, hortensia's, hosta's en rozen. In de achtertuin o.a. een kruidentuin bij een buitenkeuken, gazon met cottageborders, een klimoptuin, een ronde tuinkamer en een kweekhoek met stekken uit eigen tuin. Deze privetuin is 1100 m2 groot (voor en achter). Achter in de tuin is een klein winkeltje met tuindecoraties en brocante en een modelspoorbaan in opbouw.
De tuin is te bezichtigen op afspraak in de maanden mei, juni, juli, ook voor groepen.

'De Dieptetuin Gemeente Zeist'

het Rond 1
3700 AM Zeist
030 - 6987911

De Dieptetuin te Zeist is door zijn aanleg, stijl en productassortiment uniek in Nederland. De oorspronkelijke tuin stamt uit 1909 en was geïnspireerd op verzonken tuinen uit Engeland. Opmerkelijk in die tijd was het toepassen van vaste planten borders wat voor die tijd een nieuw fenomeen was.

Op dit moment zijn wij bezig onder begeleiding van de landschapsarchitect Dick Huigens de vaste planten borders te herstellen met een sortiment welk meer in deze tijd past qua groei en onderhoud. Uitgangspunt hierbij is wel dat het oorspronkelijke beeld en uitstraling zoveel mogelijk hersteld wordt.


'Beeldentuin De Tienhof'

Laan van Niftarlake 97
3612 BP Tienhoven
0346 - 281728

Tuin gesitueerd om een boerderij. Voortuin bestaat uit drie kamers, een vijvertuin, een geel-witte tuin en een rozentuin. Zijtuin met veel clematis en stokrozen. Achtertuin met gazon en uitzicht op Bethunepolder en een besloten tuin met pompoenboog
Elk jaar heeft de Tienhof twee exposities met figuratieve beelden van hoge kwaliteit. Open do. vr, en zo. van 12.00-17.00u. Zie voor verder info de website.

'Dicky`s Theeschenkerij'

Dorpsstraat 11
3927 BA Renswoude
0318 - 573637

Gelegen naast Kasteel Renswoude.

'Kiki van Zijl - Bernt'

Hogesteeg 18
3972 JW Driebergen       
0343 - 517466

Deze stadstuin is in 1985 aangelegd op klapzand en ligt gedeeltelijk onder beuken. Bij de aanleg lag het accent op grondverbetering, mulcheb, stekken en zaaien om uitdroging van de aarde tegen te gaan . De tuin is langzamerhand volwassen geworden en straalt rust uit door de vele nuances groen en grijs. Blad- en contourcontrasten vormen een harmonisch evenwicht. Een afwisselende wintergroene beplanting vormt 's winters een boeiend patroon. De borders in pasteltinten woden vaak teruggeknipt om de bloei te vertragen cq. te verlengen.

'Kasteel Museum Sypesteyn'

Nieuw Loosdrechtsedijk 150
1231 LC Loosdrecht
035 - 5823208

Het park en de tuinen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen, waaronder een boomgaard, bos, doolhof, weiland, voorplein, noteneiland en de slottuin met buxuspatroon, vormbomen en een bijzondere collectie uitheemse bomen.

'Landgoed Vollenhoven'

L. Haitsma Mulier
Utrechtseweg 59
3732 HA De Bilt
030 - 2200032

De tuinen van landgoed Vollenhoven zijn zeker het bezichtigen waard. Een prachtige in verdiepingen opgebouwde Engelse tuin een ommuurde 1,5 ha grote moestuin en het uitgestrekte Englse landschapspark.


'Stichting kasteel Amerongen'

Drostestraat 20
3958 BK Ameronen
0343 - 563766
secretariaat@kasteel-amerongen.nl

Wat u nu in de tuinen van Kasteel Amerongen kunt bewonderen, is de structuur van de tuin uit de 17e- en 18e eeuw, gecombineerd met het werk van Poortman aan het eind van de vorige en het begin van deze eeuw. Tuinen en park zijn beschermd als monument, zoals ook het kasteel en de bijbehorende gebouwen.

''t Akkerhuis'

Lidy Middendorp
Achthoven oost 58
3417 PE Montfoort
0348 - 472397
www.hetakkerhuis.nl
ajmiddendorp@wanadoo.nl

Een landelijke tuin van 1 ha. aan de Hollandse IJssel. Mooie doorzichten naar het omringende landschap. Grote variatie aan bomen, struiken en vaste planten o.a.vele rozen en clematissen.Voor meer informatie kijk op de website.

'Tuinarchitectuurpark Makeblijde'

Parkeren: Randhoeve 2 (parkeerterrein Wellantcollege)
3992 LT    Houten

  Zie ook de agenda onderaan de pagina! 

Utrecht